Trufle nietradycyjne
100g migdałów
100g gorzkiej czekolady
100-150 g daktyli
Wszystkie składniki wrzucić do malaskera, lub pojedynczo rozdrobnić i połączyć. Formować w kulki, obtoczyć w ulubionych ziarnach czy posypkach np: siemię lniane, sezam, karob czy kakao. Schłodzić.
I to już wszystko, nic więcej, całe pięć minut :)
ja dzisiaj lub jutro też będę turlać, inaczej, ale co tam!
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić sobie takie słodkie kuleczki :)
OdpowiedzUsuńnajfajniejsze jest to, że można je uturlać z różnorakich bakalii czy ziaren :)
OdpowiedzUsuńz kiełkami to ja jestem troche na bakier, ale właśnie znalazłam ciekawy przepis, więc może coś z tego wyjdzie ;)
OdpowiedzUsuńmmm wyglądają smakowicie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)